sportolj

 
Szeretettel köszöntjük az Ikarus Atlétikai Centrum honlapján! PDF Nyomtatás E-mail

Örömmel ajánljuk az Önök számára az Ikarus Atlétikai Centrum (1165 Budapest, Bátony u. 1-33) kitűnő sportolási lehetőségeit! A létesítmény magába foglalja a nemzetközi színvonalú futó és dobó pályákat, valamint az öltözőépületet.

Az új öltözőépületet – ahol bírói szobák, öltözők, zuhanyozók, orvosi szoba, futófolyosó, mozgássérült WC, valamint büfé kapott helyet – 2010 áprilisban adták át. (Felhívjuk a figyelmet, hogy az öltözők kizárólag aktív sportolók edzései és versenyek alkalmával vehetők igénybe!)

A 2011. október 2–án felavatott, nemzetközi színvonalú, rekortán borítású, nyolcsávos atlétikai pályát a sportolók és a lakosság is használhatja. (Az időbeosztásról személyesen a spottelepen, vagy telefonon lehet érdeklődni.) Az épület előtti mobil lelátó közel 1000 néző kényelmes elhelyezését szolgálja.

A helyszínen lehetőség nyílik rendezvények tartására, reklámhelyek bérelhetők és az alkalmi árusítás is megengedett.

Jó sportolást kívánunk!

 
118. Atlétikai Magyar Bajnokság PDF Nyomtatás E-mail

Két héttel a moszkvai vb előtt Budapesten, az Ikarus BSE Atlétikai Központjában versenyeznek a legjobb hazai atléták. A sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint három nap alatt 38 versenyszámot bonyolítanak le, ezekre 513 egyéni és 47 csapatnevezés futott be előzetesen.

Pénteken hat számban avattak bajnokot, a férfi és a női 100 méter mellett mindkét nemben 3000 méter akadályfutásban és a 4x100-as váltóban.

(Forrás: NSO - link)

Verseny kiírás letöltése

Verseny eredmények letöltése

 
Sikeres verseny Mátyásföldön PDF Nyomtatás E-mail

A tavaly átadott Ikarus BSE Atlétika Centrumában került lebonyolításra a 39.Paulinyi Jenő és 8. Föző János nemzetközi junior emlékverseny. A helyszín, a pazar atlétika központ, Budapest minőségi atlétikai pálya-térképének új gyöngyszeme jó lehetőségeket adott a versenynek - és ad Mátyásföld és vonzáskörzetének az eddig is eredményes felnőtt és utánpótlás bázis további fejlesztésére.

A neves testnevelő tanár és edző: Paulinyi Jenő, valamint az atlétika mindenese: Főző János emlékére szombaton rendezték meg a hagyományos, jelentős népszerűségnek örvendő eseményt.

Bővebben...
 
Új műfüves pálya az Ikarus Sporttelepen PDF Nyomtatás E-mail

Kovács Péter polgármester 2012. május 17-én, csütörtökön nyitotta meg az Ikarus BSE területén kialakított többfunkciós műfüves pálya kapuit (az első önkormányzati tulajdonban lévő ilyen típusú pályát), amelyet a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt „Szabadtéri szabadidősport létesítmények fejlesztésének, kihasználtságuk növelésének támogatása” című felhívásra nyújtott be és nyert meg az Önkormányzat. A fejlesztés célja az Ikarus BSE telepén elhanyagolt állapotban lévő, közvetlenül a pálya bejárata melletti salakos kis sportpálya és játszótér felújítása volt, amelyhez 9.463.002 Ft állami támogatást sikerült elnyernünk. A projekt összköltsége 25.165.101 Ft volt.

A multifunkcionális pálya mellett található játszótér is felújításra került kicsik és nagyok örömére egyaránt. Az idősebb korosztálynak 5 db „szenior” fitnesz” eszköz került elhelyezésre. A pálya komplexitását, a szabadidő élménydúsabb eltöltését szerettük volna biztosítani egy – a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő - petanque pálya kialakításával.