Sikeres verseny Mátyásföldön

A tavaly átadott Ikarus BSE Atlétika Centrumában került lebonyolításra a 39.Paulinyi Jenő és 8. Föző János nemzetközi junior emlékverseny. A helyszín, a pazar atlétika központ, Budapest minőségi atlétikai pálya-térképének új gyöngyszeme jó lehetőségeket adott a versenynek - és ad Mátyásföld és vonzáskörzetének az eddig is eredményes felnőtt és utánpótlás bázis további fejlesztésére.

A neves testnevelő tanár és edző: Paulinyi Jenő, valamint az atlétika mindenese: Főző János emlékére szombaton rendezték meg a hagyományos, jelentős népszerűségnek örvendő eseményt.

Az emlékverseny nagyszerű alkalom volt a másfél hét múlva megrendezésre kerülő utánpótlás országos bajnokságok előtt a fiatal atléták forma-ellenőrzésére. Sokan éltek is a lehetőséggel. Öröm volt az atléta szemnek az indulók népes száma és a sok érdeklődő a lelátón. A Junior Világbajnokságon részt vettek kivételévek "szinte mindenki ott volt" Mátyásföldön.

A programban indulási lehetőséget kaptak felnőtt, válogatott atléták is, - de a junior, ifjúsági és serdőlő versenyzők mellett a legfiatalabbak, a gyermekversenyzők is pályára léphettek.

Az egyedi érmek, a dobogósok ajándékai külön rangot adtak az immár közel négy évtizedes versenynek – nagyban köszönhetően a névadó fia, Paulinyi Péter szervező munkájának.

Kedves szintfolt volt Antal Márta, olimpiai ezüstérmes (Tokió 1964) és Kulcsár Gergely olimpiai ezüst és bronzérmes (Tokió 1964, Róma 1960, Mexikó Város 1968) gerelyhajítók jelenléte, akik évek óta megtisztelik az eseményt.

A verseny jelen volt és díjakat adott át a házigazda kerület polgármestere Kovács Péter is. Most sem hiányzott a pálya széléről több egykori vasasos atléta és volt petőfis diák, Paulinyi Jenő tanítványai, akik díjakat is felajánlottak, átadtak – de egy kis emlékezésre, nosztalgiázásra is szakítottak időt.